Energiecoaches: buren adviseren buren

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach is een vrijwilliger die online energieadvies geeft aan mensen in de buurt. Wanneer de richtlijnen van het RIVM het weer toelaten, zal de coach ook huisbezoeken gaan doen. Natuurlijk is dit in afstemming met de bewoners of zij dit ook wenselijk vinden. Het energieadvies gaat over de eerste stappen op weg naar een duurzame woning. Om een goed advies te kunnen geven, volg je eerst een training. Je leert welke energiebesparende maatregelen het beste als eerst genomen kunnen worden. Technische ervaring is geen vereiste voor deelnemers. 

Vanaf wanneer?

Vanaf maart tot en met augustus. 

Gratis training

Als toekomstig energiecoach volg je de energiecoach training van HOOM, die wij gratis aanbieden. Zij helpen je op weg. Tijdens de training leer je welke energiebesparende maatregelen genomen kunnen worden, en hoe je dit het beste kunt overbrengen aan een buurtbewoner. In februari en maart vinden deze trainingen plaats, dus wees er snel bij!

Energieadviesgesprek

Energiecoaches bellen gemiddeld drie huiseigenaren per week, die zich opgeven voor een energieadviesgesprek. Het gesprek gaat over de eerste stappen die woningbezitters nemen om hun huis energiezuinig te maken. Snelle en goedkope maatregelen krijgen extra aandacht. Bij complexe vragen verwijst de energiecoach door naar een professioneel adviseur. Huiseigenaren krijgen een persoonlijk HOOMdossier, dat is een online tool die op basis van gegevens van de woning een planningsadvies op maat maakt. 

Energiecoach meetings

Er zullen ook maandelijks energiecoach meetings georganiseerd worden. Tijdens deze meetings kun je met andere energiecoaches kennis en ervaring uitwisselen. Elke meeting is er weer een ander thema dat besproken wordt. Zo blijft het nieuw en interessant.

Vrijwilligersvergoeding

Als vrijwillig energiecoach willen we je toch compenseren in onkosten die je maakt. Maandelijks krijg je een vrijwilligersvergoeding van €100,- via jouw gemeente.  

Interesse? Meld je snel aan! 

Inwoners uit gemeente Eemsdelta, Hogeland en Westerkwartier die een training willen volgen en energiecoach willen worden kunnen een e-mail sturen naar: energiecoach@grek.nl, Bekijk ook de vacature tekst voor meer informatie.