Hoe helpt GrEK?

Onze begeleiding kun je samenvatten in drie overzichtelijke stappen.

1. Kennismaking en Goede Start-training

Kom kennismaken en vertel ons over jouw ideeën, dan vertellen wij jou hoe wij jou kunnen helpen. Misschien wil je samen met dorpsgenoten een dorpsmolen kopen, of zonnepanelen leggen op het dak van een boerenbedrijf. Wij laten jou weten hoe jij dat aanpakt. Na de kennismaking volg je een Goede Start-training. In drie sessies van 90 minuten bepaal je jouw doel, maak je een haalbare planning en leer je hoe jij jouw dorp bij jouw project betrekt.

2. Neem een begeleidingsabonnement

De kennismaking en Goede Start-training zijn gratis en verplichten tot niets. Na stap 1 besluit je of je lid wordt van GrEK. Je kunt kiezen voor verschillende begeleidingsabonnementen: ontzorging, begeleiding, advisering. Als je voor een ontzorgingsabonnement kiest, dan geef je al het werk uit handen. Bij een begeleidingsabonnement word je van het begin tot het eind begeleid. Het adviseringsabonnement is voor initiatieven die ervaring hebben. Je werkt vooral zelfstandig.

3. Ga naar de werksessies

GrEK biedt elke twee weken een werksessie aan. De ene keer op maandagavond en de andere keer op woensdagavond. Tijdens de sessies werk je samen met professionals en met andere initiatieven aan jouw opwek- en bespaarproject. Alle initiatiefnemers delen hun kennis en ervaring direct met anderen. Klik hier als je wilt weten wanneer de volgende werksessie plaatsvindt.