• Harm Jan Prins

Gedachtewisseling Toekomst Postcoderoosregeling


De regering heeft op verschillende momenten aangegeven de postcoderoosregeling op termijn aan te willen passen. Aangezien veel energiecoöperaties, ook in het Noorden van het land, gebruik (willen) maken van deze regeling, kan deze verandering grote impact hebben op onze activiteiten als coöperatieve sector. Het is dus belangrijk dat de aanpassingen zodanig gedaan worden dat ons belang, een goede regeling waarmee we veel mede-inwoners kunnen betrekken bij de energietransitie, zo goed mogelijk wordt gediend. Hiervoor wordt er door onze landelijke belangenbehartiger, ODE Decentraal, gelobbyd.

De lobbyist van ODE Decentraal, Siward Zomer, heeft, in samenwerking met Energie Samen en Hier Opgewekt een expertgroep postcoderoosregeling in het leven geroepen, die hem van de juiste informatie kan voerzien en wiens standpunt hij inbrengt bij de gesprekken met het ministerie. Namens GrEK neemt Harm Jan Prins deel aan deze expertgroep.

De gesprekken met het ministerie zijn nu in een stadium dat er twee alternatieven op tafel liggen. Aan de uitwerking wordt nog gewerkt, maar graag nodigen we alle betrokkenen uit het Noorden van het land uit om hierover van gedachten te komen wisselen. Hiervoor organiseert GrEK een bijeenkomst op 13 juni a.s..

Meldt je dus nu aan als je ook hierover van gedachten wilt wisselen met Harm Jan en alle collega-coöperaties uit het Noorden:

Wat: gedachtewisseling toekomst postcoderoosregeling Wanneer: 13 juni, vanaf 19:30 Waar: Atoomweg 6 b, 9743 AK te Groningen Aanmelden: vul dit formulier in of mail ons op aanmelden@grek.nl

Na aanmelding ontvang je, c.a. een week voor de bijeenkomst, een beschrijving van de twee alternatieven en een eerste aanzet tot een afwegingskader. Ook de locatie wordt dan definitief gecommuniceerd.

65 keer bekeken0 reacties

*Vanwege COVID-19 tijdelijk alleen bereikbaar via infomail of initiatiefbegeleider.* 

Je kunt altijd op afspraak langskomen. Ons adres is:

Atoomweg 6B ​

9743 AK Groningen.

 

Telefoonnummer: 050 2115199
E-mail: info@grek.nl
E-mail aanmeldingen: aanmelden@grek.nl

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

KvK nummer: 58808663

Bank: NL76TRIO0197740251

Bestuur:
Ben Verwey (Voorzitter)
Brenda Harsveld (vicevoorzitter)

Eric Bakker (Penningmeester)

Martijn Wiersema (Secretaris)

Karin Prins (Participatie) 

E-mail t.b.v. het bestuur graag naar info@grek.nl t.a.v. bestuur.
E-mail t.b.v. RES graag naar Brenda Harsveld,  brenda.harsveld@grek.nl

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook App Icon
  • Twitter Social Icon