Gratis postcoderoos-handboek

April 8, 2017

 
Energie-initiatieven die aan de slag willen met het samen opwekken van duurzame energie via de Regeling Verlaagd Tarief (beter bekend als de postcoderoosregeling), kunnen meteen aan de slag. Met behulp van dit speciaal hiervoor vernieuwde handboek hebben ze alle benodigde informatie bij de hand om succesvol een postcoderoosproject te starten. Zo wordt het nog makkelijker om samen duurzame energie op te wekken!

 

 

Postcoderoosregeling

De provincie Groningen ziet voor lokale energie-initiatieven een belangrijke rol weggelegd bij de overstap op hernieuwbare energie. Een van de manieren waarop de provincie lokale initiatieven stimuleert is door ze op weg te helpen met de Regeling Verlaagd Tarief (beter bekend als de postcoderoosregeling). De postcoderoosregeling is een landelijke regeling waarbij inwoners van een stad, dorp of wijk die samen energie opwekken, volledige vrijstelling krijgen op de energiebelasting. Dat kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te leggen op het dak van een agrariër, bedrijf of maatschappelijke instelling of door gezamenlijk een kleine windmolen te kopen.

 

Vernieuwde postcoderooshandboek

Het vernieuwde handboek bevat naast alle ins en outs van de postcoderoosregeling, de ervaringen van de huidige Groningse projecten en tips voor toekomstige initiatieven. Met als doel: leren van elkaar om te komen tot méér lokale duurzame projecten voor en door de regio!Het vernieuwde handboek is opgesteld in nauwe samenwerking met Greenspread, de Groninger Energiekoepel (GrEK), Grunneger Power en de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG). www.provinciegroningen.nl/lokaleenergieGrEK, Grunneger Power of NMG.Initiatieven kunnen het nieuwe handboek vinden op de website van de provincie Groningen via of een exemplaar opvragen bij

 

Gedeputeerde Nienke Homan: "Het handboek wordt niet alleen veelvuldig gebruikt binnen de provincie Groningen, maar ook regelmatig door energie-initiatieven buiten onze regio".
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Hoe kan jouw coöperatie bijdragen aan een veerkrachtig Nederland?

October 22, 2019

1/3
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

*Vanwege COVID-19 tijdelijk alleen bereikbaar via infomail of initiatiefbegeleider.* 

Je kunt altijd op afspraak langskomen. Ons adres is:

Atoomweg 6B ​

9743 AK Groningen.

 

Telefoonnummer: 050 2115199
E-mail: info@grek.nl
E-mail aanmeldingen: aanmelden@grek.nl

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

KvK nummer: 58808663

Bank: NL76TRIO0197740251

Bestuur:
Ben Verwey (Voorzitter)
Brenda Harsveld (vicevoorzitter)

Eric Bakker (Penningmeester)

Martijn Wiersema (Secretaris)

Karin Prins (Participatie) 

E-mail t.b.v. het bestuur graag naar info@grek.nl t.a.v. bestuur.
E-mail t.b.v. RES graag naar Brenda Harsveld,  brenda.harsveld@grek.nl

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook App Icon
  • Twitter Social Icon